chrome firefox opera safari iexplorer

У шевченківські дні на Донеччині пройде акція «Кобзар єднає Україну» (оновлено)

01 березня 2016 о 10:32

У березні, на «шевченківські дні», Фонд Миколи Томенка «Рідна країна» разом з видавництвом «Генеза» проведе на Донеччині акцію «Кобзар єднає Україну».

Зокрема, як повідомив засновник Фонду Микола Томенко, в дитячі садочки, школи та виші Донецької області буде передано для просвітницької і виховної роботи низку проектів Фонду: диски «Слуханка для української малечі», «Класика української літератури. Живі голоси», DVD із фільмами про чудеса України, навчальний посібник «Україна: історія Конституції» та інші.

Організатори цієї акції ставлять собі за мету, щоб у шевченківські дні всі школи, бібліотеки, виші та дошкільні заклади Донеччини отримали своєрідні просвітницькі подарунки.

Як уточнив Микола Томенко, 9-11 березня відповідні заходи будуть відбуватися в Маріуполі (зокрема, в Маріупольському державному університеті) та у місті Волноваха.

«Рідна країна»

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути