chrome firefox opera safari iexplorer

В окупованій Ялті може припинити існування музей Лесі Українки

12 березня 2016 о 11:08

Ялтинський музей Лесі Українки в окупованому Росією Криму може змінити концепцію, формат роботи і припинити своє існування.

Таке побоювання висловила засновник музею, професор Острозької академії Світлана Кочерга в коментарі «Крим.Реалії».

«Доля музею Лесі Українки в Ялті – під великим питанням. Мене хвилює, в якому стані буде працювати цей музей і чи залишиться він там, може, залишать там кімнату або щось таке, але самого музею може не стати… Я допускаю, що музей відновлять, але він буде з іншою концепцією, наприклад, музей російської культури з вкрапленням, як називають, народів Росії. Музей Лесі Українки, яким він був, хоча б на рівні відділення, думаю, що не відкриють», – розповіла Кочерга.

Вона назвала перебільшенням інформацію про нібито обвалення даху музею, проте підтвердила, що проблеми існують.

«Там, дійсно, була велика тріщина і, мабуть, посипалося каміння. Але музейники нічого не розкажуть, а ось ті люди, які були у нас волонтерами, друзями музею, вони очевидці, вони розповіли, що, дійсно, це сталося. Приміщення, дійсно, потребувало ремонту», – зазначила Кочерга.

За її інформацією, з початку лютого музей був закритий на ремонт, офіційно – до кінця 2017 року.

На сайті музею інформації про реконструкцію немає, телефони для зв’язку недоступні.

Джерело: zaxid.net
Розділи: Туристичні новини

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути