chrome firefox opera safari iexplorer

Чужих дітей не буває? В Україні зареєстровано 73 тис. 182 дітей-сиріт

14 квітня 2016 о 10:47

На 1 січня 2016 року в Україні було зареєстровано 73 тис. 182 дітей-сиріт.

Про це у ході прес-конференції повідомив заступник директора Департаменту із захисту прав дітей та усиновлення Міністерства соціальної політики Володимир Вовк.

«Протягом минулого року 1 тис. 868 дітей були усиновлені, тобто лише 10% від потреби», – зазначив заступник директора Департаменту із захисту прав дітей та усиновлення.

Вовк повідомив, що за даними офіційної державної статистики, на 1 січня 2016 в Україні (без урахування окупованих територій сходу і Криму, де також залишилися наші діти-сироти, і вони повинні входити в статистику) 73 тис. 182 дітей-сиріт. З них у Донецькій області – 4 тис. 709, у Луганській – 1 тис. 432 дитини. При цьому він наголосив, що із загальної кількості таких дітей лише 20-23% – сироти, а решта дітей є сиротами при живих батьках, діти, позбавлені батьківського піклування.

«Перший і головний акцент державі та громадськості слід робити на роботі з сім'єю, на поновлення батьківських прав, неможливості забирати дитину у батьків. Але для цього необхідно задовольнити потреби сім'ї. Цьому сприяє і патронатна форма виховання дітей, біологічні батьки яких позбавлені своїх прав», – сказав Вовк.

Також він додав, що із загальної кількості дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, понад 52 тис. 906 перебувають під опікою найближчих родичів, в інтернатних установах залишаються близько 6 тис. 600 дітей, 25 тис. дітей з сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах і не можуть виховувати дітей. 18 тис. дітей можуть бути усиновлені. При цьому національне усиновлення, за даними Вовка, значно переважає над міждержавним.

Джерело: gazeta.ua
Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути