chrome firefox opera safari iexplorer

Два роки тому в Україні почалася антитерористична операція

14 квітня 2016 о 10:15

Рівно 2 роки тому, 14 квітня 2014 року, виконувач обов’язків президента України, а нині – чинний секретар РНБО Олександр Турчинов затвердив рішення РНБО про проведення антитерористичної операції на сході України.

«Постановляю ввести в дію рішення РНБО від 13 квітня “Про невідкладні заходи з подолання терористичної загрози і збереження територіальної цілісності України”», – наголошувалося в тексті його указу.

Крім того, 13 квітня після закінчення засідання РНБО Турчинов у телезверненні до українського народу повідомив, що Рада нацбезпеки і оборони України вирішила почати масштабну антитерористичну операцію із залученням Збройних сил України.

«Рада національної безпеки і оборони ухвалила рішення почати масштабну антитерористичну операцію із залученням Збройних сил України. Ми не дамо Росії повторити кримський сценарій в східному регіоні України», – сказав, зокрема, Турчинов.

Крім того, влада тоді давала змогу терористам, які захопили адмінбудівлі в містах на Донбасі, уникнути покарання. Їм було достатньо скласти зброю і звільнити будівлі.

За час АТО вже загинуло понад 9 тис. людей, зокрема – понад 2 тис. українських військових.

Крім того, за останніми даними, зниклими безвісти на Донбасі вважаються 693 українці, серед яких є як військові, так і цивільні.

За час проведення АТО було укладено низку домовленостей на різних рівнях про припинення вогню, але бойовики незаконних збройних формувань їх щоразу порушували і продовжують це робити надалі.

Джерело: Zaxid.net
Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути