chrome firefox opera safari iexplorer

Названо видання, які надрукують за програмою «Українська книга»

12 квітня 2016 о 18:41

Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко затвердив наказом рішення колегії Держкомтелерадіо від 29 березня «Про проект переліку книжкових видань, передбачених до випуску за програмою «Українська книга» на 2016 рік».

Перелік оприлюднено на сайті Держкомтелерадіо, інформує прес-служба відомства.

З проекту переліку, який колегія Держкомтелерадіо розглядала 23 лютого і який викликав критику у ЗМІ, вилучено видання ГС «Національний фонд великої української енциклопедії», зменшено видатки видавництвам групи «Фоліо», враховано пропозиції ради директорів державних видавництв та інші пропозиції.

До списку включено низку суспільно важливих видань – Словник української мови, підготовлений Інститутом української мови НАН України, видання кримськотатарською мовою, книги шрифтом Брайля.

Всього до переліку книжкових видань, передбачених до випуску за програмою «Українська книга» на 2016 рік, увійшло 236 назв книг.

Це видання для дітей та юнацтва, твори класиків української літератури та сучасних авторів, твори класиків зарубіжної літератури у перекладі українською мовою, науково-популярні видання, довідкові та інформаційні видання (енциклопедії, довідники, словники тощо), видання мовами національних меншин.

Крім того, управлінню видавничої справи і преси доручено за рахунок зекономлених коштів розглянути можливість включення до переліку видань видавничі проекти: Мельниченко В.Ю. «Щоденники Шевченка Т.Г.», Яковчук О., Павличко Д. «Небесна сотня», «Жертви Бабиного Яру», а також видання, присвячене творчості українського кіноактора Івана Миколайчука.

Джерело: ZIK
Розділи: Новини культури

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути