chrome firefox opera safari iexplorer

Новий уряд Гройсмана: вслід за газом вдвічі здорожчає опалення

27 квітня 2016 о 14:26

Тариф на послуги з теплопостачання з нового опалювального сезону зросте удвічі, оскільки підприємства теплокомуненерго купуватимуть газ за єдиною ціною 6879 грн за тисячу кубометрів.

Про це під час круглого столу у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України сказала заступник голови Комітету Верховної Ради з питань будівництва, містобудування і ЖКГ Альона Бабак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ціна на газ для ТКЕ виросте з 2,994 тис. грн за тисячу кубометрів до фактично 6900 грн. Оскільки ціна на газ становить 76% у структурі тарифів на теплопостачання, з нового опалювального сезону ціна на опалення зросте вдвічі», — сказала Бабак.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів на засіданні в середу встановив єдину ціну на газ для населення та промисловості — 6879 грн за тисячу кубометрів.  Тим самим Уряд Гройсмана скасував так звану «соціальну норму» в обсязі 1 200 куб. м на опалювальний сезон за ціною 3 600 гривень за тис. куб. м, яка діяла в опалювальний сезон 2015/2016 років.

Розділи: Суспільство

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути