chrome firefox opera safari iexplorer

Ще 34 російських фільми та серіали заборонені до показу в Україні

26 квітня 2016 о 10:33

Список російських фільмів і серіалів, які заборонені до показу в Україні, поповнився ще 34 творами.

До списку картин, на які скасовується держреєстрація і ліцензія, а також визнаються недійсними прокатні посвідчення увійшли: «Последний из Магикян», «Родители», «Дом спящих красавиц», «Белка и Стрелка. Озорная семейка», «Все сокровища мира», «Виолетта из Атамановки», «Два отца и два сына», «Жена по совместительству», «Женщины на грани», «Замок на песке», «Слишком красивая женщина», «Золотая невеста», «Исцеление», «Мама, я женюсь», «Манекенщица», «Неслучайная встреча», «Мой белый и пушистый», «Не отпускай меня», «Ненавижу и люблю», «Некрасивая любовь», «Новогодний рейс», «Однажды и навсегда», "Пятый этаж без лифта, «Переезд», «Верни меня», «Сила любви», «Сын», «Старшая дочь», «Хорошие руки», «Крестный», «Цена любви», «Ищу попутчика».

Відзначимо, в минулому році в Україні набув чинності закон, який дозволяє заборонити показ фільмів і серіалів, які «пропагують силові структури Росії».

Тодішній міністр культури України В'ячеслав Кириленко заявляв, що заборона стосується всіх «мілітаристських» фільмів і серіалів, випущених після 1991 року, а також всієї російської теле- і кінопродукції, створеної після 2014 року. Держагентство з питань кіно, відповідно до закону, не видає таким фільмам прокатне свідоцтво.

Відповідно до закону, під заборону потрапляють не тільки художні фільми, але також телесеріали і телепередачі.

У пояснювальній записці до документа наголошується, що цей захід повинен сприяти «підвищенню рівня захисту національної безпеки України в інформаційній сфері».

Джерело: gazeta.ua
Розділи: Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути