chrome firefox opera safari iexplorer

Що приготувати в піст: рецепти з гарбузом

18 квітня 2016 о 14:56
a-betka.in.ua

Рецепти ситних і корисних других страв особливо порадують любителів гарбуза.

Сьогодні ми вирішили поділитися цікавими ідеями, як несподівано і смачно можна поєднувати гарбуз із традиційними продуктами.

Що приготувати в піст: тушкований гарбуз із грибами

Що приготувати в піст
Тушкований гарбуз з грибами і морквою © Depositphotos
Перший рецепт дуже незвичайний − тушкований гарбуз із грибами. Насправді ці продукти дуже непогано виглядають разом, страва виходить насиченою і ситною.

Інгредієнти:

  • 500 г. гарбуза,
  • 300 г. печериць,
  • 1 морква,
  • 1 цибулина,
  • 4 зубки часнику,
  • зелень,
  • 3 ст. ложки олії,
  • 1 лавровий лист,
  • чорний мелений перець за смаком,
  • сіль за смаком.

Приготування:

  1. Підготуй всі овочі. Гарбуз почисти і поріж невеликими шматочками. Гриби поріж кубиками. Моркву потри на середній тертці. Цибулю дрібно поріж. Часник пропусти через часничницю. Подрібни зелень.
  2. У сотейнику на розігрітій олії спасеруй цибулю 5 хвилин, додай моркву, потім гарбуз і обсмаж, помішуючи, 3 хвилини. Влий в овочі гарячу воду і тушкуй під кришкою на середньому вогні 15-20 хвилин.
  3. Тим часом обсмаж в олії печериці 7 хвилин. Відправ гриби до овочів, посоли, поперчи, додай лавровий лист, зелень і часник і тушкуй іще 5-7 хвилин.

Що приготувати в піст: смажена картопля з гарбузом

 

Що приготувати в піст
Смажена картопля з гарбузом © Depositphotos
Чудове поєднання картоплі і гарбуза також мало кого залишить байдужим − це і смачно, і корисно, і вітамінно!

Інгредієнти:

  • 500 г. картоплі,
  • 400 г. гарбуза,
  • 1 цибулина,
  • зелень,
  • 3-4 ст. ложки олії,
  • мелений коріандр за смаком,
  • паприка за смаком,
  • чорний мелений перець за смаком,
  • сіль за смаком.

Приготування:

  1. Картоплю і гарбуз поріж соломкою. Цибулю поріж чверть кільцями.
  2. У великій сковороді розігрій олію. Обсмаж спочатку картоплю на середньому вогні 3-5 хвилин.
  3. Потім додай гарбуз і обсмажуй іще 3 хвилини. Додай цибулю, спеції і готуй на середньому вогні ще 15 хвилин.
  4. Наприкінці посип зеленню, посоли і перемішай.

Смачного!

23 травня

Інші дати
Народився Лешек Дезидерій Владислав Городецький
(1863, с. Шолудьки Вінницької обл. - 1930) - архітектор, меценат. Автор Будинку з Химерами, собору святого Миколая в Києві та ін. Його називали "київський Гауді".
Розгорнути
Народився Григорій Чухрай
(1921, м. Мелітополь, Запорізька область – 2001) – кінорежисер, сценарист. Поставив кінокартини «Сорок перший», «Балада про солдата», «Чисте небо», «Пам'ять» «Трясовина» та ін.
Розгорнути
Народилася Христина Литвиненко-Волторніст
(1883, с.Христанівка, Полтавська область – 1978) – українська поетеса, бандуристка. Автор збірок віршів „Широким шляхом”, „Степові квіти”, пісень і віршів для дітей.
«Хто готує себе лише на те, щоб впрягатися до плуга, завжди матиме погоничів» (Олена Теліга)
Розгорнути