chrome firefox opera safari iexplorer

Що приготувати в піст: рецепти з гарбузом

18 квітня 2016 о 14:56

Рецепти ситних і корисних других страв особливо порадують любителів гарбуза.

Сьогодні ми вирішили поділитися цікавими ідеями, як несподівано і смачно можна поєднувати гарбуз із традиційними продуктами.

Що приготувати в піст: тушкований гарбуз із грибами

Що приготувати в піст
Тушкований гарбуз з грибами і морквою © Depositphotos

Перший рецепт дуже незвичайний − тушкований гарбуз із грибами. Насправді ці продукти дуже непогано виглядають разом, страва виходить насиченою і ситною.

Інгредієнти:

  • 500 г. гарбуза,
  • 300 г. печериць,
  • 1 морква,
  • 1 цибулина,
  • 4 зубки часнику,
  • зелень,
  • 3 ст. ложки олії,
  • 1 лавровий лист,
  • чорний мелений перець за смаком,
  • сіль за смаком.

Приготування:

  1. Підготуй всі овочі. Гарбуз почисти і поріж невеликими шматочками. Гриби поріж кубиками. Моркву потри на середній тертці. Цибулю дрібно поріж. Часник пропусти через часничницю. Подрібни зелень.
  2. У сотейнику на розігрітій олії спасеруй цибулю 5 хвилин, додай моркву, потім гарбуз і обсмаж, помішуючи, 3 хвилини. Влий в овочі гарячу воду і тушкуй під кришкою на середньому вогні 15-20 хвилин.
  3. Тим часом обсмаж в олії печериці 7 хвилин. Відправ гриби до овочів, посоли, поперчи, додай лавровий лист, зелень і часник і тушкуй іще 5-7 хвилин.

Що приготувати в піст: смажена картопля з гарбузом

 

Що приготувати в піст
Смажена картопля з гарбузом © Depositphotos

Чудове поєднання картоплі і гарбуза також мало кого залишить байдужим − це і смачно, і корисно, і вітамінно!

Інгредієнти:

  • 500 г. картоплі,
  • 400 г. гарбуза,
  • 1 цибулина,
  • зелень,
  • 3-4 ст. ложки олії,
  • мелений коріандр за смаком,
  • паприка за смаком,
  • чорний мелений перець за смаком,
  • сіль за смаком.

Приготування:

  1. Картоплю і гарбуз поріж соломкою. Цибулю поріж чверть кільцями.
  2. У великій сковороді розігрій олію. Обсмаж спочатку картоплю на середньому вогні 3-5 хвилин.
  3. Потім додай гарбуз і обсмажуй іще 3 хвилини. Додай цибулю, спеції і готуй на середньому вогні ще 15 хвилин.
  4. Наприкінці посип зеленню, посоли і перемішай.

Смачного!

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути