chrome firefox opera safari iexplorer

Центр Української Культури та Мистецтва запрошує на «Сонячний Великдень-2016»

27 квітня 2016 о 14:04

Сонячний Великдень – щорічний проект із популяризації великодніх традицій у декоративно-прикладному мистецтві різних регіонів України. Через вироби широкого розмаїття від майстрів різних напрямів ми демонструємо суть одного з найважливіших християнських свят – Великодня.

Ця тема займає особливе місце в українській культурі. Через візерунки писанок і витинанок, вишивку, через сюжети ікон, картин і ткацьких композицій, Великдень пронизує всі пласти ужиткового мистецтва нашого народу.

Цього року в експозиції можна буде побачити вироби талановитих майстрів, серед яких: писанки, гобелени та килими, народні ляльки, витинанки, плетиво з кукурудзи, вітражні розписи, вишиті рушники та сорочки, вироби з лози, скла, соломи, кераміки, тіста. Кожен виріб продемонструє неповторний колорит свого регіону походження.

Особливе місце в експозиції займе колекція авторських гобеленів, створених Ольгою Пілюгіною. Роботи, виконані в техніці ручного ткацтва, вразять відвідувачів витонченістю виконання, винахідливим символізмом та барвистістю кольорів.

Також, в межах «Сонячного Великодня-2016» експонуватиметься художня виставка «Янголоманія», де будуть представлені графічні твори відомої художниці Марини Ващенко. Особливе місце в цьогорічній експозиції займає виставка старовинних вишитих рушників та сорочок з колекції Олександра Опарія.

Довгоочікуваним сюрпризом стане презентація серії робіт «Великоднє диво». Сплетені з трави та соломи тотемні тварини, що походять з глибин української міфології, створені відомою майстринею Лесею Колосенко та дітками-вихованцями майстерні «Колодій», зі спеціалізованої школи-інтернату в Глинську Сумської області.

Окрім цього, протягом всього часу проведення «Сонячного Великодня-2016» в Центрі Української Культури та Мистецтва діятиме Великодня Пошта, за допомоги якої кожен зможе підписати вітальну листівку та відправити її або своїм близьким.

Також, з 22 квітня до 10 травня відбудеться серія родинних майстер-класів. Усі бажаючи зможуть навчитися основам писанкарства, виготовленню витинанок, янголів із кукурудзяного листя, птахів з тканини та народної ляльки. Створені власноруч роботи дозволять вам та вашим діткам глибше зрозуміти символіку свята Великодня.

Ласкаво просимо! Вхід вільний!

Графік проведення майстер-класів:

Витинанка
• 22 квітня о 18:30;
• 29 квітня о 17:00;

Писанкарство
• 26 квітня об 11:00;
• 28 квітня о 17:00;
• 5 травня о 17:00;

Птахи з тканини
• 22 квітня о 18:30;

Народна лялька
• 23 квітня о 14:00;
• 27 квітня о17:00;
• 6 травня о 18:00;

Ангели з кукурудзяного листя
• 25 квітня о 17:00;
• 10 травня об 11:00.

Участь дітей у майстер-класах – безкоштовна. Участь дорослого – 30 грн.
Запис на майстер-класи – обов’язковий, за № тел. (044) 425-12-66, 093-49-53-756.

Час роботи виставкових залів:
Пн.- Пт. – 10:00 – 19:00; Сб. – 10:00 – 18:00; Нд. – вихідний;
Адреса Центру Української Культури та Мистецтва:
Україна, м. Київ, вул. Хорива, 19-В
ст.м. «Контрактова площа» (вихід з метро в бік вулиць Верхній і Нижній Вал)

Джерело: dolesko.com
Розділи: Новини культури

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути