chrome firefox opera safari iexplorer

У США створили відеогру за мотивами «Лісової пісні» Лесі Українки

20 квітня 2016 о 10:57

Американська компанія Colabee Studios з Сієттла створила гру Forest song. В її основі – один із найвідоміших творів Лесі Українки, драма-феєрія «Лісова пісня».

Про це повідомляє ZIK з посиланням на Медіапортал української діаспори VIDIA.

У Forest song гравець перевтілюється у селянина, який має надзвичайну зустріч з Лісовим Духом. Їхній зв’язок відкриває гравцю зовсім інший світ, де у драматичному зіткненні сходяться надприродні сили лісу та світ людей.

TheForestSong

 vidia.org

Щоб максимально правдиво відтворити культурні особливості «Лісової пісні», розробники вирушили в експедицію на Волинь, звідки походить Леся Українка та природа якої надихнула поетесу на створення драми.

vidia.org

 vidia.org

 

«Місією нашого візиту було поглибити розуміння минулого, теперішнього та майбутнього людей, які проживають у цьому регіоні, а також провести зустрічі з експертами культури та пізнати цю традиційну культуру з перших вуст», – розповідають розробники.

Деталі, які вдалося зібрати під час подорожі, увійшли до гри.

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути