chrome firefox opera safari iexplorer

У центрі Львова відновлять унікальну клумбу

14 квітня 2016 о 11:20

У Львові стартували роботи з відновлення унікальної клумби на просп. Свободи, поблизу статуї Матері Божої, відповідно до автентичного проекту архітектора Арнольда Рерінга.

Проект реконструкції клумби розроблений кафедрою містобудування Інституту архітектури Національного університету «Львівська політехніка» на підставі ретельних історико-містобудівних досліджень. Повідомляє Prostir. Museum.

«У 1903 році за проектом ландшафтного дизайнера Арнольда Рерінга було сформовано надзвичайно красиву клумбу в центрі міста. Вважаємо, що древнє місто Львів має відновити й цю культурну спадщину», – розповів очільник міського управління екології та благоустрою Андрій Галушка.

Після реконструкції тут буде відновлено і структуру, і рослинний склад та колористику клумби. Загалом ландшафтні фахівці мають намір висадити близько 3,5 тис квітів. Загалом на реалізацію усього проекту заплановано витратити 280 тис грн. з міського бюджету.

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути