chrome firefox opera safari iexplorer

За утримання елітних держдач Кончі-Заспи та Пущі-Водиці українці заплатять на 10 млн більше ніж торік

22 квітня 2016 о 15:02

На утримання елітних котеджів у Конча-Заспі та Пущі-Водиці цього року виділять 50,1 млн грн. Це майже на 10 млн грн більше, ніж торік, повідомляє Gazeta.ua з посиланням на «Українські новини».

У 2016-му будинок відпочинку «Конча-Заспа» отримає з бюджету 32,58 млн грн, повідомляють в Державному управлінні справами. В цьому комплексі зараз проживає 190 сімей. Тобто, в середньому, виділять 14,3 тис. грн в місяць на кожну.

«Пущі-Водиці» нарахували 18,55 млн грн. По 25,8 тис грн на місяць на кожного з 60 сімей.

Запланована в бюджеті цифра перевищила рекорд часів Януковича. У 2013-му Конча-Заспа отримала 27,2 млн, а Пуща-Водиця — 15,4 млн грн.

Частину коштів виділять не з загального, а зі спеціального фонду держбюджету. Він наповнюється доходами від господарської діяльності бюджетних організацій. Також — від акцизів, адміністративних, судових та інших зборів.

Після Революції Гідності 2014-го витрати на елітні котеджні селища скоротили до 38,2 млн грн. Тоді президент Петро Порошенко заявив, що скасував всі пільги для мешканців Кончі-Заспи та Пущі-Водиці. Це мало дати щорічну економію до 40 млн грн.

Проте вже наступного року на утримання Кончі-Заспи з бюджету направили 27,3 млн, Пущі-Водиці — 14,5 млн грн.

Списки місцевих мешканців засекречені. Хоча закон «Про доступ до публічної інформації» забороняє обмежувати доступ до інформації про розпорядження бюджетними коштами.

В елітних котеджних селищах досі залишаються будинки, закріплені за екс-прем'єром Миколою Азаровим, екс-генпрокурором Віктором Пшонкою і його заступником Ренатом Кузьміним. Хто зараз живе в їхніх будинках, у ДУС сказати відмовилися.

Нагадаємо, наприкінці грудня 2013 року Арсеній Яценюк запропонував продати всі державні резиденції Януковича. Опозиція також планувала виставити на аукціон державні дачі в Конча-Заспі.

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути