chrome firefox opera safari iexplorer

5 емігрантів, які прославили Україну на весь світ

08 травня 2016 о 13:35

Україна пережила кілька потужних сплесків еміграції. Тисячі наших людей змушені були шукати кращої долі за кордоном. Багатьом вдалося досягти високих результатів.

Квітка Цісик

 Автор: rest.od.ua

Американська співачка українського походження. Пісня «Ти світло мого життя», яку вона виконала для однойменного фільму, 1978 року отримала «Оскар» та «Золотий глобус» у номінації за найкращу пісню. Її голос звучав у рекламі McDonald's, Coca-Cola, American Airlines та для Ford Motors.

Ігор Сікорський

 Автор: vk.com

Видатний авіаконструктор. Народився в Києві. Вперше світове визнання отримав у 24 роки. Його літак «Ілля Муромець» став рекордсменом по вантажопідйомності. Згодом емігрував до Америки, де відкрив власну компанію – Sicorski Air Engineering. Вертольоти Сікорського використовували Збройні сили США. Літаки українського інженера першими в історії перетнули Атлантику і Тихий океан.

Соломія Крушельницька

 Автор: esu.com.ua

Видатна оперна співачка. Народилася в селі Білявинці Бучацького району Тернопільщини. Виконувала пісні на восьми мовах. . У 1910 році вийшла заміж за відомого італійського адвоката, мера міста В'яреджо Чезаре Річчоні. Переїхала жити до чоловіка в Італію. Соломія щороку приїзжала по кілька разів на батьківщину. Давала концерти на найбільших сценах країни.

Богдан Гаврилишин

Автор: istpravda.com.ua

Економіст зі світовим ім'ям. Народився на Тернопільщині, Зараз мешкає у Канаді. Гаврилишин є членом Римського клубу. засновником Всесвітнього форуму у Давосі. Куди щороку з'їжджаються політики та перші особи світового бізнесу.
Римський клуб — міжнародна неурядова організація, яка об'єднує громадських діячів та вчених з понад 30 країн світу. Вони займаються перспективами розвитку людства.

Макс Левчин

 Автор: businessinsider.com

Веб-розрозбник та програміст. Живе в передмісті Сан-Франциско. У 27 років створив систему платежів PayPal, якою зараз користується весь світ. Макс народився у Києві. Україну покинув 16-річним. Він є одним з найуспішніших та найбагатших програмістів США.

Джерело: gazeta.ua
Розділи: Суспільство