chrome firefox opera safari iexplorer

8 найцікавіших подій травня

05 травня 2016 о 12:02

Обережно! Нашестя подій та фестивалів травня 2016 неминуче для України. Ховатися немає сенсу, тож варто гідно зустріти свята, що наближаються. Квитки на транспорт вже почали розкуповувати, а номери в готелях – бронювати. Покваптеся, аби побачити хоча б частину дійства на власні очі!

СВЯТО КОВАЛІВ, ІВАНО-ФРАНКІВСЬК

Ви готові дивуватися шедеврам ковальського мистецтва? Тоді вам сюди – у програмі зібрано чимало вражаючих цікавинок від майстрів ковальської справи. До того ж вподобаний до нестями унікальний сувенір ви зможете придбати на ярмарку кованих речей.

Джерело фото: goloskarpat.info.

Коли: з 6 по 8 травня. Детальніше про фестиваль «Свято ковалів 2016».

ДЕНЬ МІСТА, ЛЬВІВ

День міста Лева припадає на перші вихідні травня. В цей період тут очікується епідемія фестивалів. Бажаючі відсвяткувати День міста у Львові ще встигнуть помалювати пасхальні яйця на фестивалі писанок та запастися сувенірами на Великодньому ярмарку.

Ви можете сміливо приїжджати з початку травня та насолоджуватися невгамовно святковою атмосферою міста упродовж місяця.

Джерело фото: lvivandme.blogspot.com.

Коли: 7 травня.

ФЕСТИВАЛЬ «УГОЧАНСЬКА ЛОЗА», ВИНОГРАДІВ

Скуштувати вина на дегустації – така звичайна справа. Однак насолодитися витонченим ароматом п’янкого Виноградівського напою – справа для справжніх гурманів. Після дворічної перерви цього року очікується грандіозне масштабне дійство. Не проґавте чудову нагоду взяти участь у підтриманні культури смакування вин та традицій виноградарства.

 

Джерело фото: ukrainka.org.ua.

Коли: 8 травня. Детальніше про фестиваль «Угочанська лоза» 2016.

ФЕСТИВАЛЬ ПИСАНОК, КИЇВ

Мабуть, кожен другий знає, що таке фарбувати пасхальні яйця. Але точно не півтораметрові! Майже 400 писанок висотою у 1,5 метри вже готові та чекають святкового розпису – сам процес варто побачити наживо. Окрім конкурсу, для гостей передбачена цікава фестивальна програма.

 

Автор фото: Ігор Добруцький.

Коли: з 23 квітня до 9 травня. Детальніше про фестиваль писанок 2016.

ФЕСТИВАЛЬ ПОВІТРОПЛАВАННЯ «КУБОК ПОДІЛЛЯ», КАМ’ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКИЙ

Фестивалі у травні важко уявити без Кам'янця. Політати над просторами природної краси Поділля, увібрати солодкі теплі промені заходу сонця та побачити все місто з висоти пташиного польоту… Неперевершені враження! Подаруйте собі щастя бути по-справжньому вільним! Такі емоції здатен подарувати фестиваль-змагання з повітроплавання.

 

Джерело фото: spart-aeros.com.ua.

Коли: з 20 по 22 травня. Детальніше про фестиваль повітроплавання «Кубок Поділля».

 

ДЕНЬ МІСТА, КАМ’ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКИЙ

Цьогорічний травень для міста виявиться непростим – наплив туристів просто скажений! Кам’янець-Подільський став одним з найпопулярніших місць, куди хочуть втекти українці від рутинної буденності. І не дарма – саме тут відбудуться найвидовищніші та найяскравіші фестивалі місяця. Поспішайте, вже зараз практично нереально знайти місце в турах, квитки на потяг та вигідні місця в готелях.

 

Джерело фото: victoria-tur.vn.ua.

Коли: 21 травня. Детальніше про День міста Кам’янець-Подільський.

 

ФЕСТИВАЛЬ «СРІБНИЙ ТАТОШ», ЧИНАДІЄВО

Подорожі в часі неможливі? Але тільки не для замку Сент-Міклош у Чинадієво. Наприкінці травня місто порине у справжнє середньовіччя – видовищні масштабні лицарські поєдинки, вражаючі вогняні шоу, смачнючі сюрпризи тої епохи – і це далеко не все, що чекатиме на фестивалі «Срібний Татош».

 

Джерело фото: zakarpattya.net.ua.

Коли: з 21 по 22 травня. Детальніше про фестиваль «Срібний Татош» 2016.

 

ДЕНЬ МІСТА, КИЇВ

А от День народження столиці традиційно святкують в останні вихідні травня. На свято зберуться музиканти, аматори з розважальною програмою, талановиті майстри підготують показові виступи та майстер-класи. Не проґавте чудову нагоду весело відпочити в Києві.

 

Джерело фото: dt.ua.

Коли: 28–29 травня.

 

Джерело: Фіртка
Розділи: Туристичні новини

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути