chrome firefox opera safari iexplorer

До річниці Івана Франка львівські науковці запустили блог Franko:Live

31 травня 2016 о 08:16

До річниці Івана Франка львівські науковці запустили блог Franko:Live. Він працює з травня 2016 року. Викладачі львівського університету Наталя та Богдан Тихолози запустили блог про Івана Франка.

У рамках проекту «Франко.Наживо» публікують невідомі публіці фото письменника, цікаві історії про Каменяра, а також спростовують поширені про нього міфи.

"Тут є розповіді про виховання дітей у сім'ї автора. Думки письменника про Великдень і писанки. Також спростовується міф про Франка-атеїста. На сайті є стаття, у якій розповідається про Франка — законодавця моди, як носити вишиванки, — розповів Богдан Тихолоз.

Проект «Франко. Наживо» запустили до 100-річчя від дня смерті Франка (помер 28 травня 1916 року). Науковець уточнив, що блог розповідає про живого письменника. «Коректніше було б сказати, що його запустили до 160-річчя від дня народження письменника (відзначатиметься у серпні цього року)», — додає Богдан Тихолоз.

Джерело: gazeta.ua
Розділи: Новини культури

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути