chrome firefox opera safari iexplorer

Максимальний бал за ЗНО з української мови отримало лише 66 осіб

27 травня 2016 о 09:06

Сьогодні по всій країні — свято останнього дзвоника. Хвилювання, радість і тривожність переживають усі: випускники й першокласники, батьки і вчителі. На очах тисяч з’явилися сьогодні сльози, коли заспівали «Вчителько моя...» чи «І в дорогу далеку ти мене на зорі проводжала, І рушник вишиваний на щастя дала...»

А попереду для випускників старшої школи — ще закінчення епопеї із здаванням ЗНО, пише Україна молода.

Попереду — і випускні у старшокласників.

«Ціни цьогоріч зросли на все, а що стосується випускного, то простіше було б доньці весілля влаштувати. Враховуючи лише вартість сукні, відпочинок цього літа відміняється», — ділиться з «УМ» мати випускниці Алла Мельник. За словами жінки, це занадто дорога стежка в життя. «Раніше все набагато простіше було. Випускалися вже з усіма екзаменами, а зараз ще й ЗНО».

На сьогодні ще не відомі всі результати ЗНО. Проте статистика невтішна для тих, хто не зміг скласти тест з української мови.

Із 250 000 осіб більше 20 000 не змогли подолати прохідний поріг з української мови та літератури. Це майже 9% від загальної кількості учасників. Для них вступна кампанія вже закінчилася. Адже, за новими правилами, хто не набере мінімуму з української — до здачі тестів з інших предметів не допускається.

Максимальний бал iз мови та літератури отримали лише 66 абітурієнтів.

Як повідомляли ранiше, перший тест ЗНО -2016 пройшов iз міністром, поліцією і металошукачами. Точних даних про те, скільки абітурієнтів приїхало на ЗНО з окупованих територій, немає.

ДО РЕЧІ

Цього року випускниками є відразу кілька дітей перших осіб країни. Так, з Українського гуманітарного ліцею при КНУ ім. Шевченка випустилася дочка віце-прем’єра Павла Розенка Анастасія і дочка віце-прем’єра В’ячеслава Кириленка Софія. Там останній дзвоник пролунав сьогодні, а випускний відгуляють уже завтра.

«Випускний у Насті на другому місці: зараз найважливіше — здати останній тест ЗНО. Тільки про це всі розмови», — запевняє Розенко.

Також у цьому році попрощається зі школою дочка екс-Прем’єра Арсенія Яценюка Христина. Правда, навчальний заклад старшої дочки батьки тримають у суворому секреті.

А ось нащадки «найголовніших» нині закінчать навчальний рік за межами країни: двійнята Євгенія і Олександра Порошенко — у британському Concorde College, а Христина Гройсман — у британському CATS College.

Розділи: Новини освіти

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути