chrome firefox opera safari iexplorer

Між Києвом і Чернівцями хочуть відновити авіасполучення

16 травня 2016 о 22:07

Між Чернівцями і Києвом вже з червня планується відновити регулярні авіарейси. Про це на брифінгу розповів міський голова Олексій Каспрук, повідомляє Молодий буковинець.

«Є домовленість з Міжнародними авіалініями України про відновлення авіарейсу, — сказав мер. — Я мав розмову з цього приводу нашим земляком Ароном Майбергом (він колишній чернівчанин і володіє часткою МАУ, — авт.). Ми очікуємо інспекцію з МАУ і в разі, якщо їх влаштують умови, вже у червні запустять рейс Чернівці-Київ».

Попередньо йдеться про те, що рейси буде виконувати літак «Ембраєр» на 60 місць, для якого злітно-посадкова смуга є достатньою. Водночас аеропорт ще потребує фінансової підтримки — на завершення світло-сигнального обладнання, огорожу та обладнання з обслуговування літаків.

Вилітати з Чернівців літак буде о 7-й ранку, повертатися — о 9-й вечора.

Видання нагадує, що останні регулярні рейси з аеропорту Чернівців були виконані ще у січні 2014 року.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути