chrome firefox opera safari iexplorer

Податок на нерухомість рекордно зросте

30 травня 2016 о 08:00

Найближчим часом на українців чекає чергове зростання податку на нерухомість, його ставка збільшиться через те, що цей податок «підганятимуть» під європейські норми, тому для багатьох українців це може стати справжнім фінансовим випробуванням.

На думку аналітика ринку нерухомості Сергія Костецького, для багатьох громадян цей податок може стати непідйомним.

«Податок на нерухомість у нас поки що адекватний, але з часом він буде підвищуватися, згідно з європейськими нормами, і, можливо, стане непосильним», — повідомив Костецький.

Костецький також повідомив, що цей податок потрібно запроваджувати, однак робити це слід із врахуванням певної градації, за якою великі квартири будуть оподатковуватись за більшою ставкою, а соціальне житло не оподатковуватиметься зовсім. Крім того, експерт зазначив, що теперішній податок на нерухомість не приніс українцям суттєвих фінансових витрат.

«Якщо у людини кілька квартир, то вона вибирає будь-яку, яка не потрапляє під оподаткування, та сплачує податок на всю площу тільки другої квартири, в такому випадку на першу квартиру „йде“ пільга. Якщо в одній квартирі два власника і кожному за документами належить половина житла, то податок поширюється на кожного. Але якщо друга людина тільки прописана, то податок доведеться платити одному власнику житла.», — повідомив Костецький.

Джерело: znaj.ua
Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути