chrome firefox opera safari iexplorer

Так звана «справа Черновецького» – останній шанс для нинішньої влади, — Томенко

13 травня 2016 о 12:00

Говорячи під час відеоефіру на «Обозревателе» про перспективи діяльності Генеральної прокуратури під керівництвом Юрія Луценка, лідер Громадського руху «Рідна країна» Микола Томенко зазначив, що сьогодні людей вже менше цікавлять так звані «ідеологічні справи»: хто, що і колись казав про Україну чи Росію…

«Сьогодні людей більше цікавлять справи стосовно цинічних і брутальних розкрадачів майна, грошей та землі в Україні, – наголосив він. – Це стосується відомих і резонансних справ щодо команди Януковича. А, зокрема, для киян, найбільш резонансними є справи стосовно діяльності команди Черновецького».

Микола Томенко нагадав, що свого часу Юрій Луценко був одним із ідеологів непримиренної та жорсткої боротьби стосовно діяльності Черновецького та його команди. Зокрема, він у 2010 році як колишній міністр МВС переконував, що є всі підстави притягти до відповідальності вище керівництво тодішньої КМДА, у тому числі Леоніда Черновецького. Він запевняв, що при В. Ющенкові ці справи прикривалися з політичних мотивів, але відповідні матеріали з доказами були передані в прокуратуру і там «усе зависло». Зокрема, Ю. Луценко тоді згадував і про доведену сфальсифіковану процедуру акціонування «Київенерго», про оборудки на сотні мільйонів у «Київводоканалі», зловживання з виділенням землі тощо.

«Сьогодні є велика проблема в тому, що щонайменше 75% громадян не вірять і не сприймають ані Президента, ані Верховну Раду, ані Уряд, ані нового генерального прокурора… Але своєрідним останнім шансом для нової Генпрокуратури може стати доведення до кінця так званої «справи Черновецького», – підсумував Микола Томенко.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути