chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові стартував Дитячий форум видавців

13 травня 2016 о 10:35

Учора у львівському Палаці мистецтв стартував Дитячий форум видавців. Захід проходить у межах присвоєння місту Лева статусу «Місто літератури ЮНЕСКО», повідомляє Україна молода.

На чотирі дні по годинах розписано понад 400 заходів: читання, зустрічі з письменниками, конкурси, квести, ігри, майстер-класи, спортивні розваги і навіть інтерактивні уроки.

Літературна програма дуже насичена — на форум завітають відомі дитячі письменники, перекладачі та ілюстратори: Іван Андрусяк, Галина Вдовиченко, Леся Воронина, Сашко Дерманський, Володимир Рутківський, Оксана Лущевська, Мар’яна Савка та багато інших. Зокрема, яскраву програму для дітей підготували 13 музеїв iз різних міст України. Усі вони представлені в єдиному просторі на третьому поверсі Палацу мистецтв. Там діє музейний квест — гра з цікавими завданнями, що об’єднує шість музеїв спільною темою «Герої».

Олександра Коваль, президент «Форуму видавців», каже: «Ми хочемо, щоб Львів знову підтвердив свій статус книжкової столиці України, якою став завдяки тому, що впродовж багатьох років громадська організація «Форум видавців» проводила свої заходи без жодної підтримки з боку держави». Нагадаємо, що відбувається книжкове дійство для дітей у Львові з 2007 року.

Очікують, що цьогоріч форум відвідає близько 15 000 осіб. Організатори наголошують, що всі розваги, квести і майстер-класи — безплатні, проте при вході слід придбати квитки. Вартість для дорослих і дітей 5-16 років у разі попереднього   продажу становила на один день — 20 грн., на чотири — 40 грн.  Якщо не подбали про культпохід заздалегідь, щоб зайти у царство книжок, потрібно мати 30 грн. Для частини відвідувачів діє безплатний пільговий вхід.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути