chrome firefox opera safari iexplorer

У Полтаві богатирі встановили новий рекорд України

23 травня 2016 о 08:37

Десять стронгменів України перенесли залізобетонну конструкцію вагою 3 тонни 35 кг на на відстань 25 метрів.

Кращі богатирі з Полтави, Києва, Запоріжжя, Мелітополя, Івано-Франківщини, Харківщини пронесли трьохтонний макет карти України за 26 секунд, повідомляють Новини Полтавщини. 

У такий спосіб вони показали, що Україна єдина та встановили новий рекорд у цьому виді силових змагань.

Початок старту та фіналу давав учасник АТО Володимир Донос.

Самі ж атлети кажуть, що завдання важке, але виконати його їм під силу .

«Було чимало труднощів, ми робили три репетиції. Складно було, багато чого не виходило, але ми, завдяки командній роботі зробили це», – сказав президент федерації силового екстриму України Валерій Газаєв.

На заході була присутня представник Книги рекордів України Лана Вєтрова. «Нам приємно, що цей рекорд зареєстрували саме у Полтаві. Це символічно, коли могутні чоловіки взяли Україну в свої руки і перенесли її на максимальну відстань», – сказала представник Книги рекордів України Лана Вєтрова.

Досягнення відбулося в рамках акції «Піднімемо Україну разом» та присвячено 25-річчю незалежності України. За словами організаторів, в основу акції було покладено ідею про цілісність та неподільність України, тож регіони були представлені на мапі у повному складі — включно із окупованим Кримом.

Фото можна переглянути тут.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути