chrome firefox opera safari iexplorer

Україна перемагає: Топ-5 тріумфальних перемог за останній тиждень

17 травня 2016 о 13:30

Протягом останнього тижня Україна завоювала безліч міжнародних перемог. Однією з найгучніших подій стала перемога Джамали на пісенному конкурсі «Євробачення-2016». Ця новина сколихнула серця мільйонів українців, які й досі знаходяться в радісній ейфорії. Але потужна перемога Джамали − не єдина приємна подія.

Україна перемогла на Чемпіонаті світу з брейкдансу

Олег Кузнєцов завоював перше місце на чемпіонаті «Unbreakable Bboy Championship», який проходив у бельгійському Антверпені.

Україна перемагає: Топ-5 тріумфальних перемог
Анастасія Мульміна  © facebook.com

Українська гімнастка Анастасія Мульміна завоювала дві золоті медалі на міжнародному турнірі з художньої гімнастики «Koop Cup», який пройшов в Канаді. Перемога дісталася Анастасії у вправах з обручем і булавами.

Юлія Прокопчук і Максим Долгов завоювали «золото» в стрибках у воду з 10-метрової вишки серед змішаних команд на чемпіонаті Європи з водних видів спорту.

Україна перемагає: Топ-5 тріумфальних перемог
Олег Верняєв та Ігор Радівілов © facebook.com

Український тріумф у вправах на кільцях — Олег Верняєв завоював «золото» на етапі Кубку світу зі спортивної гімнастики.

Ігор Радівілов — переможець етапу Кубка світу зі спортивної гімнастики в Болгарії.

Джерело: tochka.net
Розділи: Новини культури

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути