chrome firefox opera safari iexplorer

Україна подала заявку на проведення чемпіонату світу з хокею

15 травня 2016 о 14:59

ФХУ в наступному році бажає провести турнір у київському Палаці спорту. Федерація хокею України подала заявку на проведення Чемпіонату світу 2017 року у дивізіоні 1А.

Єдиним конкурентом українців у боротьбі за право прийняти світову першість буде Австрія. Щоправда, австрійці поки не визначилися з містом, де вони хочуть провести чемпіонат. Україна в разі перемоги своєї заявки має намір прийняти турнір на льоду київського Палацу спорту.

Чемпіонат світу в Диивзионе 1A наступного року пройде з 22 по 28 квітня. Вже точно відомо, що в турнірі візьмуть участь 4 збірні: України, Польщі, Австрії та Південної Кореї. Ще два учасника чемпіонату визначаться за підсумками світової першості в Москві і Санкт-Петербурзі.

Рішення про господаря турніру буде прийнято на конгресі Міжнародної федерації хокею (IIHF) під час чемпіонату світу в Москві і Санкт-Петербурзі.

Нагадаємо, що Київ приймав чемпіонат світу в Першому дивізіоні в 2011-му році. Також в Україні світову першість у Дивізіоні 1B проходило у Донецьку – в 2013-м. Донецьк повинен був прийняти чемпіонат світу-2015 в Дивізіоні 1А, але турнір довелося перенести в Польщі через військові дії на сході нашої країни.

 

Джерело: unian
Розділи: Спорт в Україні

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути