chrome firefox opera safari iexplorer

Україна презентує нові фільми на Каннському кіноринку

06 травня 2016 о 11:58

З 11 по 20 травня на кіноринку 69-го Каннського міжнародного кінофестивалю працюватиме Український павільйон та відбуватимуться інші заходи, пов’язані з українським кіно: розповсюджуватимуться інформаційні матеріали, проводитимуться презентації та зустрічі.

У павільйоні буде представлений каталог «Українські фільми 2015—2016», виданий спеціально до 69-го Каннського міжнародного кінофестивалю Національним центром Олександра Довженка. Також на кіноринку в Каннах відбудуться покази українських фільмів «Гніздо горлиці» (режисер — Тарас Ткаченко), «Моя бабуся Фані Каплан» (режисер Олена Дем’яненко) та «Тепер я буду любити тебе» (режисер Роман Ширман). Ці фільми ще не бачили українські глядачі.

Також відбудуться ринкові покази фільму «Гетьман» та повнометражного 3D-анімаційного фільму «Микита Кожум’яка».

13 травня відбудеться урочисте прийняття з нагоди представлення українського кіно в рамках 69-го Каннського МКФ.

14 травня в українському павільйоні відбудеться презентація кінофестивалю «Молодість». Також за ініціативи «Молодості» у цей день відбудуться презентації незалежних українських проектів: ігрового фільму «Жива» (реж. Тарас Химич) та документальної стрічки Максима Микитася «Чорнобиль. Зона майбутнього».

10 режисерів українських фільмів короткого метру зможуть особисто представити свої роботи у секції «Short Film Corner». Показ коротких метрів розбито на 2 блоки, перегляд відбуватиметься 18 і 19 травня.

Нагадаємо, що в офіційний програмах цього року Україна не представлена.

Джерело: zaxid.net
Розділи: Новини культури

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути