chrome firefox opera safari iexplorer

Вінницькі програмісти винайшли унікальний браслет-візитку

10 травня 2016 о 16:12

Група вінницьких програмістів створила браслет-візитку для бізнесменів. З його допомогою можна обмінюватись контактами при рукостисканні та шукати партнерів на відстані. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів винахідник Андрій Сидорук.

«Це комерційний проект. Ми отримали замовлення від підприємця з Одеси. Чоловік скаржився, що постійно втрачає купу контактів, коли губить візитки. Він запропонував створити браслет, що записуватиме контактну інформацію про партнера. Ми його підтримали й взялись до роботи» — розповідає Андрій.

Браслет виступає провідником, який за долю секунди передає інформацію на телефон. При втраті всі дані захищені. Інформація знаходиться в акаунті соціальної мережі «MYCO».

«Нами розроблено соціальну мережу, яка віртуально приєднана до браслета. На сьогоднішній день аналогів такої не існує. В профілі вказуватиметься, де працює людина, короткі її навички та чим вона займається безпосередньо. Також на сторінку можна додавати відео та додатку інформацію про себе. Програма дуже корисна при пошуку ділових партнерів. Вона може шукати людей за місцем роботи, навичками та досвітом» — пояснює винахідник.

На ринку браслет з'явиться в травні, його вартість складатиме 23 долари.

«Браслет виготовлений із м'якого пластику та мікросхем, тому не викликає дискомфорту при носінні. Першу партію замовили у китайського виробника, там дешевше ніж в Європі. Ведемо переговори з українськими фірмами, які зацікавлені у виготовлені винаходу» — каже Сидорук.

Нагадаємо, студент Вінницького національно технічного університету створив робота-няню. Машина подає прикутій до ліжка людині чай, ліки чи пульт від телевізора. Багатофункціональний пристрій також вимірює тиск, аналізує рухливість та запам'ятовує інформацію про стан здоров'я хворого.

Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути