chrome firefox opera safari iexplorer

Донецький національний університет переіменовується на Стусівський

13 червня 2016 о 09:46

Колектив Донецького національного університету проголосував за присвоєння університету імені українського письменника та правозахисника Василя Стуса, який виріс і навчався в Донецьку, куди втекли його батьки від примусової колективізації.

Відповідне рішення на конференції в п'ятницю підтримала більша частина колективу, повідомляє Україна молода.

«За результатами голосування конференції трудового колективу прийнято рішення про надання Донецькому національному університету імені Василя Стуса. „За“ проголосували — 75 членів з 105», — повідомляють сторінці університету на Facebook.

На брифінгу, який відбувся після конференції, ректор ДонНУ Роман Гринюк повідомив, що на наступному тижні університет буде звертатися до Міністерства освіти і науки України, щоб затвердити це рішення.

«Це історичне, доленосне рішення і дуже відповідальне з моральної точки зору. Тепер університет має довести саме цей рівень, рівень Стусівського університету», — зауважив Роман Гринюк. При цьому він висловив сподівання, що студенти вступатимуть на перший курс вже до Донецького національного університету імені Василя Стуса.

Розділи: Новини освіти

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути