chrome firefox opera safari iexplorer

ФФУ України відкриє арт-павільйон у Парижі

03 червня 2016 о 17:00

8 червня в Парижі відкриється павільйон українського мистецтва, який розташується на березі Сени, поблизу знаного музею Орсе. Ця подія приурочена до Чемпіонату Європи з футболу 2016 і відбуватиметься в рамках відкритої арт-платформи «Береги Європи».

Проект «Береги Європи» об’єднає митців із країн, які беруть участь у Євро-2016, що проходитиме у Франції. Організувати український павільйон вдалося за сприяння Федерації футболу України. «Вперше в історії незалежності нашої держави спортивна організація підтримує арт-проект, – каже культурний менеджер і куратор проекту Анна Корягіна. – Це величезний крок вперед у культурній дипломатії».

Кураторка розповіла Cultprostir, що у проекті беруть участь абсолютно різні покоління митців. «Дует «Брати» і Нікіта Кравцов покажуть своє бачення Києва та інших українських міст. А картини Давида Шарашидзе є прикладом мультикультурного мислення, яке ми б хотіли підкреслити в концепції павільйону», – додала Анна Корягіна. Також свої роботи презентують художники Олександр Кадніков, Kinder Album, Юлія Носар і Костянтин Чернічкін.

У програмі українського павільйону – покази альманаху короткометражних фільмів «Місцеві» від фестивалю «86» і добірок української анімації та відеоарту, виступи київського гурту «Реве та стогне» і письменниць Катерина Бабкіної та Галини Шиян, які представлять у Парижі свої твори.

Кожна країна, яка братиме участь у «Берегах Європи», створить фреску, яка у різні способи розкаже одну історію. Українську фреску намалює художник Сергій Радкевич.

Джерело: cultprostir.ua
Розділи: Спорт в Україні

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути