chrome firefox opera safari iexplorer

На звалищі під Львовом продовжує горіти 400 кв. м сміття

08 червня 2016 о 10:09

Про це в ефірі Еспресо.TV повідомив речник Головного управління ДСНС України у Львівській області Віталій Туровцев.

«На місці події чергує наша рятувальна техніка, вони по мірі можливості подали воду, ліквідували загоряння в тих межах, в яких було можливо, а саме це близько 300 метрів квадратних. Горіння на площі 400 метрів квадратних ліквідувати не вдається, оскільки підхід людей і техніки неможливий у дану зону», — розказав Туровцев.

Він додав, що на даному місці техніка рятувальників перебуває в черговому режимі, але вода чи речовини для гасіння пожежі не подаються, оскільки це неможливо.

«Причиною загоряння стати могло тільки те сміття, яке знаходиться на сміттєзвалищі, оскільки воно постійно перегниває. Воно виділяє велику кількість тепла, виділяється дуже багато газу-метану, і воно періодично спалахує», — зазначив речник ГУ ДСНС України у Львівській області.

За його словами, весь цей період, поки рятувальники знаходилися на сміттєзвалищі, ці пожежі виникали, але вони спалахували в тих місцях, де була можливість їх оперативно ліквідувати і не давати розповсюджуватися.

«Зараз вони виникли у тому місці, куди наші підрозділи підійти не можуть, оскільки існує загроза обвалу», — підсумував Туровцев.

Розділи: Довкілля

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути