chrome firefox opera safari iexplorer

Національна опера готується до закриття 148 театрального сезону

29 червня 2016 о 16:44

Національна опера України готує для шанувальників прем'єру балету «Снігова королева» та заключний гала-концерт, у якому солісти театру виконають кращі арії з відомих опер та фрагменти з балетів.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на прес-службу театру.

«Цього разу до закриття 148 театрального сезону театр готує два сюрпризи для шанувальників: прем'єру балету „Снігова королева“ та заключний гала-концерт, у якому солісти театру виконають кращі арії з відомих опер та фрагменти з балетів», — йдеться у повідомленні.

Прем'єрні вистави балету «Снігова королева» за мотивами однойменної казки Ганса Крістіана Андерсена відбудуться 3 та 7 липня. Лібрето та музичну концепцію вистави створили художній керівник балетної трупи театру Аніко Рехвіашвілі та диригент Олексій Баклан.

Як розповіла балетмейстер-постановник Рехвіашвілі, оригінальна хореографія «Снігової королеви» спирається на класичні традиції, а режисерські ходи більше орієнтовані на дорослого підготовленого глядача. «Від геніального казкаря лишиться основне — теми всепереможного кохання, жертви в його ім'я, людяності, доброти. Для нас Снігова королева — це не абсолютне зло. Це також любов. Просто вона інша», — пояснила балетмейстер.

Дещо несподіваною є і музична складова вистави: Петро Чайковський, Анатолій Лядов, Антон Рубінштейн, Едвард Гріг, Жюль Массне — ось перелік композиторів, чию музику було використано для створення нового балету. Як зазначив диригент Баклан, музична тканина нової постановки виткана з всесвітніх шлягерів, а за духом усі інші твори співзвучні Чайковському.

Гала-концерт з нагоди закриття 148 театрального сезону відбудеться 9 та 10 липня. У його програмі звучатимуть кращі арії та дуети з відомих опер та оперет у виконанні солістів Національної опери. Зокрема, прозвучать фрагменти опер «Запорожець за Дунаєм», «Набукко», «Тарас Бульба», «Отелло», «Севільський цирульник», «Дон Карлос», «Сила долі» тощо, а на завершення — куплети з відомих оперет «Перікола», «Сільва», «Весела вдова».

У гала-концерті візьмуть участь солісти Національної опери та запрошені солісти Наталя Николаїшин, Сергій Магера, Валентин Дитюк, Анжеліна Швачка, Тарас Штонда, Євген Орлов, Ігор Борко та інші відомі співаки.