chrome firefox opera safari iexplorer

У Національному музеї Шевченка відкрилася виставка «Наше національне тіло»

03 червня 2016 о 11:06

У Києві, в Національному музеї Тараса Шевченка, відкрилася виставка «Наше національне тіло», де художники з Польщі, України та Росії представляють образи власних держав та народів.

Вперше роботи були представлені в Галереї Арсенал в Білостоку (Польща) у 2015 році.

«Ця виставка – це простір для розмов, і вона має стати комунікативною та простою для сприйняття, адже ми говоримо про актуальні проблеми, які стосуються всіх нас та світу, в якому ми живемо», — зазначила Шевчик.

На виставці представлені фотографії, малюнки та відео-композиції, де кожен з художників розповідає свою історію та історію своєї країни.

Польська художниця Александра Чернявська зображує історію своєї родини під час Другої Світової війни, проблему привласнення історії порушує Губерт Черепок, Адам Адах показує образ поляків та їхнього життя, говорячи, що воно складається з маршів, маніфестацій, футбольних матчів та натовпів. Також художники розмірковують про релігію, віру та патріотизм. У картинах та зображеннях можна побачити польську історію очима художників та українські реалії очима очевидців.

За словами першого заступника міністра культури України Олесі Островської-Лютої, ця виставка – непростий експериментальний крок для музею. Вона болісна та не в усьому приємна. Роботи митців неоднозначні та відверті, тож організатори проекту вводять вікове обмеження – до 16 років.

Виставка «Наше національне тіло» проходить з 2 по 22 червня.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути