chrome firefox opera safari iexplorer

Україна — Польща: де дивитися матч 21 червня

21 червня 2016 о 15:53

Збірна України сьогодні, 21 червня, проведе свій заключний матч на чемпіонаті Європи. У рамках третього туру групового етапу українці зіграють проти Польщі, повідомляє DT.UA. 

Після поразок від Німеччини і Північної Ірландії збірна України вже втратила всі шанси на вихід в плей-офф, а тому з поляками буде грати тільки за свою честь.

До того ж цей матч стане останнім біля керма збірної для Михайла Фоменка. Тренер попросив своїх підопічних виграти, щоб закінчити свою роботу в національній команді на мажорній ноті.

Польщі в цьому матчі також бажано перемагати, так як Північна Ірландія має шанси обійти поляків і залишити їх на третьому місці, а значить, і поставити під сумнів потрапляння в плей-офф.

Нічия або поразка влаштує поляків, якщо північноірландці не зможуть виграти в Німеччині.

Україна і Польща один з одним зустрічалися 7 разів: 3 перемоги на рахунку української збірної, 2 — у поляків, і ще 2 матчі завершилися внічию.

До речі, свій перший матч біля керма збірної України Фоменко провів саме проти поляків і виграв його з рахунком 3:1.

Головний тренер української збірної пообіцяв, що в стартовому складі на матч проти Польщі відбудуться деякі зміни, але на 100 відсотків змінювати склад Фоменко не буде.

А Тарас Степаненко підкреслив, що будь-який результат, окрім перемоги, буде для української збірної катастрофою.

Україна — Польща

Вівторок, 21 червня, Марсель, «Велодром», 19.00

Пряма трансляція — ТРК «Україна»

Арбітр — Свен Моен (Норвегія)

Орієнтовні склади: Україна: Бойко, Бутко, Кучер, Ракицький, Шевчук, Степаненко, Ротань, Коваленко, Ярмоленко, Коноплянка, Зозуля

Польща: Боруц, Капустка, Глік, Паздан, Енджейчик, Криховяк, Йодловєц, Блащиковскі, Пешко, Мілік, Левандовські

Нагадаємо, букмекери фаворитом матчу вважають збірну Польщі. Коефіцієнт на перемогу команди Адама Навалки — 2,06, на нічийний результат — 3,35, а на тріумф українців — 4,20.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути