chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні можуть початися відключення світла через спеку і кондиціонери

25 червня 2016 о 17:39

Міненерговугілля просить громадян і підприємства скоротити споживання електроенергії в липні — серпні, щоб уникнути відключень, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Ситуація складна. Зростає споживання, особливо в денні години в зв'язку з підвищенням температури. Не працює залізниця з енергетичного вугілля Аш. Звертаємося до населення, підприємств — максимально скоротити споживання в липні-серпні для запобігання відключенням і отримання вимушеної «допомоги», для збереження запасів вугілля напередодні осінньо-зимового сезону», — зазначив заступник голови Міненерговугілля Олександр Светелик в коментарі агенції.

Споживання електроенергії в енергосистемі України зросло через високу температуру і масове включення кондиціонерів. Разом з тим на ряді блоків АЕС триває ремонтна кампанія, робота Південно-Української АЕС обмежена через брак охолоджуючих потужностей.

Раніше агенція «Інтерфакс-Україна» повідомляла з посиланням на власне джерело, що Україна в п'ятницю отримує з Російської Федерації 600 МВт електричної потужності в рамках угоди про технічну допомогу через виникнення в енергосистемі країни дефіциту.

Напередодні було прийнято рішення про запуск газомазутних блоків на Трипільській і Запорізькій ТЕС, завантаженні київських ТЕЦ — 5 і ТЕЦ — 6.

За даними глави НКРЕКУ Дмитра Вовка, з 1 червня припинилися поставки вугілля антрацитної групи з окупованих районів Донбасу.

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути