chrome firefox opera safari iexplorer

Вакцина від раку успішно пройшла випробування

02 червня 2016 о 13:07
Вчені в Німеччині провели випробування нової вакцини, яка може «навчити» імунну систему людини атакувати будь-який тип ракової пухлини, незалежно від того, в яких органах вона знаходиться

Про це повідомляє Іndependent.

Німецькі дослідники випробовували свою розробку на мишах. За словами професора Угур Сахіна з Майнцського університету, вакцина показала себе ефективно в боротьбі з «агресивно зростаючими» пухлинами у гризунів.

Крім того, невеликі дози вакцини були введені трьом людям для попередніх тестів. У одного пацієнта зменшилася пухлина в лімфовузлах, яка вважалася злоякісною. У іншого пацієнта протягом 7 місяців після видалення пухлини і вакцинації не спостерігалося повторного виникнення пухлин.

Принцип дії вакцини заснований на введенні шматочків РНК, витягнутих з ракових клітин пацієнта. Це спонукає імунну систему боротися з раковими клітинами. Передбачається, що, змінюючи РНК-складову вакцини, можна навчити імунну систему боротися з будь-яким типом раку. За словами Сахіна, дана розробка може стати «вакциною універсального застосування для імунотерапії раку».

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути