chrome firefox opera safari iexplorer

Відповідальність міського голови Садового повинні визначити мешканці Львова

10 червня 2016 о 09:55

Виступаючи під час ток-шоу «Право на владу» на 1+1, де обговорювалась ситуація із Грибовицьким сміттєзвалищем, Микола Томенко зазначив, що він категоричний противник того, щоб політичне протистояння у Львові створювало негативний імідж Україні загалом і місту Львову зокрема напередодні туристичного сезону.

«Те, що міський голова так злякався можливого тиску політичних опонентів, що викликав сотні військових та поліцейських, а також стягнув відповідну військову техніку у центр Львова, не є позитивним рішенням у цій проблемі. Натомість і дії його опонентів із застосуванням бійок та газу так само не викликають підтримки», – зауважив М. Томенко.

Таким чином, протистояння загострюється, з одного боку, неадекватними діями політичних опонентів мера Львова, а з іншого – і неадекватність команди А. Садового, яка вважає, що у трагедії винні всі – київська влада, обласна влада, мешканці навколишніх сіл тощо, але не міська влада на чолі з Садовим, який, між іншим, вже 11-й рік керує містом і не спромігся вирішити так зване «сміттєве питання», – вважає Микола Томенко.

На його думку, в цій ситуації є цивілізований європейський вихід: якщо міський голова вважає, що він абсолютно непричетний до трагедії і проблем зі сміттєзвалищем, то він може не боючись запропонувати провести громадське опитування у місті Львові, де мешканці скажуть – чи підтримують вони міського голову і його дії в цій ситуації. «Це дозволить зняти питання його можливої відставки на засіданні Львівської міської ради, – вважає М. Томенко. – У разі, якщо більшість львів’ян його не підтримає, треба буде використовувати наступний механізм демократії – дочасні вибори».

«Всі інші шляхи є недемократичними, конфліктними і такими, що ведуть ситуацію до глухого кута», – підсумував М. Томенко.

Розділи: Політика

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути