chrome firefox opera safari iexplorer

Бердянськ презентуватиме свої історичні скарби

13 липня 2016 о 10:21

В рамках акції «7 чудес України: історичні міста та містечка» 15 липня міська влада Бердянська представить журналістам та оргкомітету туристичні можливості міста.

Метою презентації є показати, що містечко багате не лише акваторією Бердянського заливу та сучасними санаторіями, а й історичними та мистецькими пам'ятками. Зокрема, в місті функціонує художній музей ім. І.І. Бродського, в якому зберігаються найкращі колекції картин як українських, так і закордонних митців.

 wikipedia.org

 wikipedia.org

Також під час прес-туру буде презентовано музей історії міста та Бердянський державний педагогічний університет, який став alma mater для багатьох науковців, поетів та композиторів.

ber5

 osvita.com.ua

Нагадаємо, Бердянськ (Запорізька обл.) увійшов до 21 фіналіста акції “7 чудес України: історичні міста та містечка”. Історія Бердянська розпочинається у 1824 році, коли генерал-губернатором краю графом Михайлом Воронцовим на Азов була відправлена експедиція. 11 січня 2005 року Верховною Радою України прийнято Закон України «Про оголошення природних територій міста Бердянська Запорізької області курортом державного значення».

На сьогодні за результатами Інтернет-голосування цей номінант входить до першої десятки.    

Джерело: 7chudes.in.ua
Розділи: Туристичні новини