chrome firefox opera safari iexplorer

Місія Порошенка – так званий статус «перехідного президента»

01 липня 2016 о 14:36

Таку думку висловив лідер Громадського руху «Рідна країна» Микола Томенко у своєму блозі для «Лівого берега».

Зокрема, коментуючи вислови команди Порошенка про необхідність другого терміну його президентства, Микола Томенко зауважив, що через два роки після того, як Порошенко став президентом, стало очевидно, що в стратегічному плані, плані реалізації передвиборчих обіцянок, програми та будівництва України як сильної держави, що здатна бути рівною серед інших європейських країн, у Порошенка не вийде.

«Фактично, жодна з його базових передвиборчих обіцянок не лише не виконана, а реалізовується з рівністю до навпаки», – зазначив М. Томенко.

На його думку, Порошенко у своїй президентській діяльності взяв за основу не обіцяне будівництво країни, а розбудову свого бізнесу, спершись на невелике коло своїх друзів та бізнес-партнерів. «Популярно кажучи, навіщо Президенту другий термін, хіба що для того, щоб і у глухих селах Донецької та Луганської областей були магазини «Рошен»?!», – зауважує М. Томенко.

Він також додав, що реальна військова ситуація в Україні на момент президентської виборчої кампанії наклала відбиток своєрідної перехідної місії Президента: зупинити кровопролиття, військові дії і знайти вихід із ситуації шляхом якщо не остаточного миру, то перемир’я. «Певною мірою таке завдання Порошенко виконує. А що стосується базових стратегічних завдань, то він їх не реалізував і навряд чи реалізує», – вважає політик.

«Виходячи з цього, цілком очевидно, що своєрідною місією Порошенка в цей період розвитку української держави був так званий статус «перехідного президента». А будувати країну, про яку мріють більшість громадян України, – це вже буде завданням іншого Президента й іншої влади», – переконаний Микола Томенко.

Розділи: Політика

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути