chrome firefox opera safari iexplorer

Проїзд платною дорогою Київ-Одеса оцінили у 900 гривень

27 липня 2016 о 11:32

Проїзд по платній трасі Київ-Одеса може обійтися в майже 900 грн. Про це заявив начальник відділу інвестицій в інфраструктурні проекти Агентства інвестицій та розвитку Одеської ОДА Володимир Шемаєв, пише Zaxid.net з посиланням на Finance.ua.

«Виносячи за межі питання викупу землі, 1 км сучасної дороги обходиться у $5 млн. Протяжність (траси Київ-Одеса – ZAXID.NET) – 500 км. Давайте грубо порахуємо: $2,5 млрд. Ділимо на термін окупності – 20 років, це $125 млн в рік. Тобто $342,5 тисяч на день. Якщо по трасі їздять 10 тисяч машин (розрахунковий трафік для дороги 1-ї категорії) – то виходить по $34 з машини (856 грн), 2 гривні за кілометр», – заявив він.

Нагадаємо, раніше міністр інфраструктури Володимир Омелян виступив з ініціативою будівництва в Україні платних доріг.

Зокрема він повідомив, що його відомство планує запропонувати приватним інвесторам фінансувати будівництво окружної дороги навколо Києва, а також прямої дороги Київ – Одеса.

Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути