chrome firefox opera safari iexplorer

Спочатку європейськими треба було зробити стандарти життя, а потім – тарифи

06 липня 2016 о 15:33

«Досить оригінально прокоментував зміст своєї управлінської доктрини прем’єр-міністр В. Гройсман. Він нарешті зрозумів, що заробітні плати і пенсії в Україні – мізерні для того, щоб платити нинішні тарифи. А тому запропонував «оновлену» державну політику від свого уряду: спочатку підвищення тарифів, а потім поетапне підвищення пенсій та зарплат. Як кажуть в Україні, воно то так, та трішечки не так», – написав у своєму блозі на «Обозревателе» лідер Громадського руху «Рідна країна» Микола Томенко.

На його переконання, спочатку уряду треба було почати відроджувати українську економіку, створювати робочі місця для того, щоб реально зросли зарплати і пенсії. Потім – демонополізувати енергетичний ринок для того, щоб монополісти (тобто олігархи) не визначали цінову політику в сфері житлово-комунальних послуг. Одночасно треба було провести серйозну роботу з детінізації економіки та легалізації заробітних плат, що виплачуються «в конвертах», і ще зробити багато важливих і необхідних речей для того, щоб забезпечити європейські стандарти життя людини.

«От щойно такі європейські стандарти життя людини будуть реалізовані – тоді можна виходити і на європейські тарифи», – вважає Микола Томенко.

Через це сьогоднішній початок акцій протесту проти підвищення комунальних тарифів є абсолютно зрозумілим, очевидним і очікуваним. «Адже поки що політика влади, популярно кажучи, виглядає таким чином: багаті стають надбагатими, середній клас – бідними, а бідні – жебраками», – підсумував М. Томенко.

Розділи: Політика

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути