chrome firefox opera safari iexplorer

За водіння у нетверезому стані сплачуватимуть понад 10 тис. грн штрафу

27 липня 2016 о 11:27

З середи, 27 липня, в Україні набув чинності закон про значне збільшення штрафів за водіння в нетверезому стані.

Закон оприлюднений 26 липня в офіційній газеті Верховної Ради «Голос України» і починає діяти з дня, наступного за днем його опублікування, повідомляє ZIK.

Відтепер за керування транспортними засобами в стані алкогольного, наркотичного або іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, каратимуть штрафом 10 200 грн і позбавленням водійських прав на рік.

Зазначається, що за повторні порушення передбачено ще суворіші покарання: 20 400 грн і 40 800 грн за другу й третю спробу сісти п’яним за кермо. При цьому права відбиратимуть на три роки і на 10 років відповідно.

У свою чергу, штраф за керування автомобілем для тих, у кого вилучили права, залишається попереднім – 510 грн.

Донедавна штраф за п’яне кермування становив 3400 грн, пише Тиждень.ua.

Нагадаємо, 7 липня Верховна Рада України суттєво збільшила штрафи за водіння транспортним засобом у стані сп’яніння. Відповідний закон «Про внесення змін до Кодексу про адміністративні правопорушення» на засіданні парламенту підтримали 243 народних депутати. 25 липня Президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон.

Скільки водії будуть платити за порушення правил дорожнього руху читайте тут.

Розділи: Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути