chrome firefox opera safari iexplorer

На Житомирщині відбудеться фестиваль льону

10 серпня 2016 о 20:05

У Стремигороді Житомирської області 27 серпня пройде всеукраїнський фестиваль льону. Офіційна мета заходу — підтримка, розвиток вирощування льону та виробництва товарів з нього в Україні. Тому на фестивалі відбудеться наукова конференція, присвячена обговоренню проблем та перспектив розвитку галузі льонарства, повідомляє Україна молода.

Окрім цього, заплановано багато цікавих акцій, під час яких запрошені виробники льону та товарів із нього зможуть неформально поспілкуватися, запланувати можливі варіанти спільного розвитку.

Під час фестивалю працюватиме концертний майданчик, де виступатимуть фольклорні та театральні колективи, а на вечір заплановано великий концерт. Також працюватиме ярмарок, де будуть представлені вироби провідних майстрів народного мистецтва і художніх промислів із різних областей України, товари з льону, худо­жня вишивка.

Проходитимуть майстер-класи, в тому числі і кулінарні (приготування страв із льону та олії з льону), дефіле від відомої української дизайнерки, діятиме музей льонарства. Як повідомляє прес-служба УКАБ, на заході заплановано присутність гостей із владних структур, адже основна місія фестивалю: «Повернемо льон — відродимо село!».

Організовує цей, без перебільшення державної важливості захід, депутат Житомирської облради та власниця агрокомпанї «Зоря» Ірина Костюшко.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути