chrome firefox opera safari iexplorer

Проекти Фонду «Рідна країна» тепер у вільному доступі!

20 вересня 2016 о 12:10

З 2016 року Фонд Миколи Томенка «Рідна країна» на прохання багатьох освітян з різних куточків України щодо бажання отримати просвітницькі проекти Фонду – ВИКЛАДАЄ ЇХ У ВІЛЬНИЙ ДОСТУП!

Йдеться, зокрема, про 40 фільмів проекту «7 чудес України»:

  • 10 фільмів із циклу «7 історичних чудес України»,
  • 10 фільмів про «7 природних чудес України»
  • 20 фільмів із циклу «7 чудес України: замки, палаци, фортеці».

Ці фільми можна переглянути онлайн та при бажанні завантажити ЗВІДСИ.

Так само, відкриваємо і низку наших аудіопроектів (лінк для скачування в кінці повідомлення):

  • «Слуханка для української малечі» (2 диски) (загально у диску представлено 77 творів: 20 казок та 57 музичних композицій).
  • «Класика української літератури. Живі голоси» (увійшли вибрані поетичні твори у виконанні авторів: Максима Рильського, Володимира Сосюри, Павла Тичини, Андрія Малишка, Олеся Гончара, Василя Симоненка, Василя Стуса та ін. Найдавніший запис, з голосом Марка Кропивницького, датований 1906 роком, найсвіжіший — 1995-м).
  • «Лебеді материнства. Живий голос Василя Симоненка» (до компакт-диску увійшли 17 унікальних записів авторського виконання поетом своїх творів, а також кращі фонограми поезій Василя Симоненка та музичні твори на його вірші).
  • «Головні пісні та мелодії України»: Гімн України, Молитва за Україну, Пісня про вчительку, Пісня про рушник, козацькі марші та інші пісні, які можуть звучати під час проведення різноманітних свят та заходів в навчально-освітніх закладах.

Усі композиції цих проектів можна завантажити і прослухати у нашому сховищі на Google Drive.

«Рідна країна»

Розділи: Унікальне

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути