chrome firefox opera safari iexplorer

Церемонію відкриття Євробачення проведуть у Софійському соборі

21 вересня 2016 о 11:32

Церемонію відкриття Євробачення-2017 планують провести на території комплексу Софійського собору. Про це організатори пісеного конкурсу повідомили під час робочої зустрічі, пише Україна молода.

Перед церемонією учасники конкурсу пройдуть по Червоній доріжці, яку розстелять на Софійській площі і яка вестиме до Софійського собору.

Заступник голови КМДА Олексій Резніков під час презентації цієї локації зазначив, що за кордоном це місце відоме тим, що внесено до переліку Світової спадщини ЮНЕСКО.

«Софія Київська зараз не діє як храм – це музей. Тому ми не порушимо жодних релігійних почуттів вірян», — сказав Рєзніков.

Він також додав, що для шанувальників конкурсу на Софійській площі встановлять екрани, на яких транслюватиметься церемонія відкриття Євробачення. Церемонія відкриття – подія, яка зазвичай проходить в неділю, за шість днів до фінального шоу Євробачення. Усіх учасників вітають організатори та перші особи міста, що приймає конкурс. Після цього делегації відправляються до Євроклубу на офіційну вечірку з нагоди відкриття.

Євроклуб – локація Євробачення, де проводяться закриті вечірки для членів делегацій країн-учасниць, буде розташований у Конгресно-виставковому центрі «Парковий».

Прихильники Євробачення, які не матимуть квитка та акредитації, можуть потрапити до Євромістечка. Тут заплановані виступи виступи артистів міжнародного пісенного конкурсу, місцевих виконавців. Остаточне рішення щодо того, де саме в Києві розташується містечко Євробачення, має бути прийняте на початку лютого 2017 року.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути