chrome firefox opera safari iexplorer

В Одесі відкрили Музей баскетбольної слави

12 вересня 2016 о 14:49

У приміщенні одеської СДЮСШОР імені Бориса Литвака був відкритий Музей баскетболу. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на офіційний сайт Федерації баскетболу України.

У Музеї можна побачити архівні фотографії з історії одеського баскетболу, кубки та медалі, які вигравали одеські баскетболісти в різні роки, колекцію баскетбольних сувенірів і багато іншого.

Зараз музей баскетбольної слави складається з трьох відділень — меморіального кабінету Бориса Литвака, залу слави СДЮСШОР імені Литвака, а також безпосередньо залу баскетбольної слави Одеси.

Відзначимо, що команди з Одеси — «БІПА-Мода» та МБК «Одеса» — чотири рази ставали чемпіонами України серед чоловічих команд.

Крім того, клуб «Хімік» з міста Южне Одеської області виграв два останніх чемпіонати української баскетбольної Суперліги.

Також МБК «Одеса» є переможцем NEBL (Східно-Європейської баскетбольної ліги) 2001 року, а «Хімік» в сезоні 2005/06 ставав фіналістом Кубка виклику ФІБА.

Борис Литвак — прославлений дитячий баскетбольний тренер і громадський діяч. Він пішов з життя у 2014 році.

 

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути