chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні створили перший енергонезалежний будинок

13 вересня 2016 о 14:36

Українці створили перший повністю енергонезалежний будинок за допомогою 3D технології. Цей будинок не потребує палива, а використовує енергію сонця для всіх потреб його жителів. Цьому будинку навіть не потрібна вода, так як будинок генерує її сам.

Традиційні способи будівництва можуть скоро піти у минуле: стіни, покрівлю та фундамент стали друкувати на 3D-принтері. На зведення таких будівель йде менше часу, і коштують вони дешевше. Перевага будівель в тому, що вони стійкі до землетрусів, не бояться вогню і води.

Творцем такого будинку є українська компанія PassivDom, яка використовує технологію друкування стін, покрівлі та фундаменту на 3D-принтері. Керівник компанії і автор ідей — Максим Гербут, експерт і винахідник у сфері високотехнологічного будівництва.

Цей будинок створений з передових матеріалів, а також використовує інноваційну технологію утеплення вакуумом. Його вікна — рекордно теплі. Технологія їх створення реєструється зараз у книзі рекордів Гіннеса.

PassivDom є екологічним будинком. На його даху знаходяться сонячні панелі, які забезпечують енергією всі потреби будинку. Завдяки відсутності використання будь-якого виду палива, немає викидів горіння в атмосферу.

Навіть у дощову погоду енергії більше, аніж потрібно для роботи всіх систем будинку.

Цей будинок — повністю автономний, так як має своє автономне опалення, водопостачання та каналізацію.

Модульний будинок займає площу 36 м². Його можна перевозити на нове місце за допомогою автоплатформи за лічені години. Вартість такого будинку € 30 тис.

Цьому будинку не потрібен фундамент. Таким чином, можна вибрати для оренди шматочок землі серед природи або в місті, і немає потреби купувати ділянку «під забудову».

Будинок надає можливість екологічного життя у будь-якому бажаному місці, незалежно від того, берег озера це чи море, ліс чи гори.

На 3D Print Conference Kiev 2016, яка відбудеться в НСК «Олімпійський» 16 вересня, Максим Гербут познайомить з новітньою технологією зведення будинків.

У Китаї вже розроблені технології, за якими 2-х поверховий будинок зводиться за 3 години, а в Дубаї (ОАЕ) за допомогою 3D-технології побудована перша офісна будівля.

Джерело: epochtimes.com.ua
Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути