chrome firefox opera safari iexplorer

Україна та світ сьогодні відзначають день боротьби з поліомієлітом

24 жовтня 2016 о 11:42

У Всесвітній день боротьби з поліомієлітом, який відзначається 24 жовтня, ЮНІСЕФ нагадує, що Україна є однією з небагатьох країн у світі з високим ризиком спалаху поліомієліту у зв'язку з низьким охопленням дітей імунізацією.

Останнім часом завезення поліомієліту серйозно загрожує країні у зв'язку із циркуляцією вірусу в Ізраїлі. Ймовірні випадки захворювання були зареєстровані і в Сирії. Діти в Україні особливо уразливі, тому що менше 50% дітей було вакциновано проти поліомієліту.

На даний час, поліомієліт залишається ендемічним тільки в трьох країнах у світі – у Нігерії, Пакистані та Афганістані.

Поліомієліт є високозаразною інфекційною хворобою, яка викликана вірусом поліомієліту. Вірус вражає нервову систему і може призвести до паралічу або навіть смерті протягом декількох годин. Ліків від поліомієліту не існує. Імунізація є єдиним способом захисту від хвороби. Безпечні та ефективні вакцини існують, і вони дуже важливі для захисту дітей від поліомієліту. Щеплення проводиться кілька разів та захищає дитину на все життя.

«На відміну від хвороб, вакцини не вбивають. У не вакцинованих проти поліомієліту дітей, хвороба може призвести до смерті та інвалідності на все життя. Вакцинація дуже важлива для захисту здоров’я дітей», зазначає Юкіе Мокуо, голова Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути