chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні щогодини від раку грудей помирає одна жінка, — МОЗ

20 жовтня 2016 о 17:13

В Україні щогодини від раку грудей помирає одна жінка, а щороку – понад 9 тисяч жінок. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун коментуючи свою участь у прес-конференції з нагоди Всеукраїнського дня боротьби з раком грудей.

«За 25 років незалежності – понад 230 тисяч. Жахливі цифри. 230 тисяч осіб – це населення одного обласного центру. Це схоже на неоголошену війну, у якій, на жаль, наразі ми програємо. І головна причина – пізнє звернення до лікарів. Кожна жінка повинна мати можливість періодично проходити обстеження у спеціалістів», – написала вона.

За її словами, щороку онкологи реєструють понад 130 000 нових випадків захворювань на рак серед дорослого населення країни, при чому, кількість жінок і чоловіків, яким щороку ставлять цей діагноз, суттєво не відрізняється: 388 чоловіків та 359 жінок на 100 тисяч населення у 2014 році. За даними Інституту раку, найбільше сьогодні в Україні від раку помирають у Запорізькій, Кіровоградській та Сумській областях.

За даними дослідження Національного інституту раку, чоловіки найбільше в Україні помирають від раку дихальних шляхів (трахеї, бронхів, легень), а жінки – від раку молочної залози.

Також Уляна Супрун поінформувала, що для зниження рівня смертності і раннього виявлення раку грудей Україні передали пересувний мамограф вартістю у 3 млн грн для обстеження жінок у селах. Цю акцію здійснили у рамках українсько-американського проекту «Незабутня Квітка» імені відомої американської співачки Квітки Цісик, яка померла від раку молочної залози.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути