chrome firefox opera safari iexplorer

Майстрині із Запорізької області вишили 14-метрову ілюстровану книгу-складанку

25 листопада 2016 о 12:48

Своєрідний рекорд ус­­та­новили майстрині-вишивальниці Оріхівщини, що на Запоріжжі. Вони вишили найдовшу ілюстровану книгу-складанку «Кобзарю-200», повідомляє Україна молода.

Організатором виступила Лідія Мельник, провідний методист Оріхівського районного будинку культури. Цими днями у Києві рекорд занесено до Національного реєстру рекордів України.

Розмір ілюстрованої книги, яка складається з 26 сторінок,  становить 14 метрів 30 сантиметрів.

umoloda.kiev.ua

 umoloda.kiev.ua

— У 2014 році в Оріхівському районі проходила акція, присвячена 200-річчю Тараса Шевченка «Віршами твоїми натхненно творимо», тоді була вишита книга за творами Кобзаря, — розповідає Лідія Мельник. — Майстриня вишивки Катерина Чаусова з Оріхова  та працівники районного будинку культури взяли участь у заключному етапі обласної культурно-мистецької акції «В сім’ї вольній, новій» у Запоріжжі, де представили вишиту книгу за творами Тараса Шевченка — унікальний спільний витвір майстринь усіх куточків Оріхівського району.

На сьогодні це найбільша в Україні вишивка за мотивами творів Тараса Шевченка. Над книгою працювали понад двадцять майстринь.

Кожна з них вишивала улюблений вірш Кобзаря, прикрашаючи сторінку народним орнаментом і малюнками з творів.

«Усі роботи зроблені з такою любов’ю і майстерністю, що сльози гордості навертаються на очі за наших умільців», — зазначила Олена Качур, керівник відділу культури і туризму Оріхівської районної державної адміністрації , заслужений працівник культури України. — Ми пишаємося нашими талановитими земляками, які прославляють Оріхівський край».

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути