chrome firefox opera safari iexplorer

Шахісти просять визнати шахи олімпійським видом спорту

17 листопада 2016 о 11:59

Провідні українські шахісти звернулися до голови Верховної Ради з проханням визнати шахи олімпійським видом спорту та запровадити факультативи з шахів у школах та дитячих садках.

Про це повідомляє Zaxid.net з посиланням на «5 канал».

У відкритому листі шахісти також просять Андрія Парубія провести парламентські слухання щодо відновлення програми розвитку шахів в Україні «Інтелект нації».

Цю стратегію ухвалили у 2012 року, проте, через два роки її згорнули. Українські шахісти, які за останні 15 років вибороли всі можливі титули, нарікають – як початківці, так і професіонали не мають належних матеріально-технічних баз для підготовки до міжнародних змагань.

Ще однією проблемою є мізерне фінансування галузі.

«Це зовсім не так, що для шахістів потрібно мати тільки дошку, шахи і годинник. Цього не вистачає і для цього потрібно належне фінансування. Ми пропонуємо прирівняти шахи до олімпійських видів спорту для того, щоб у нас була можливість нормально вести підготовку до змагань», – зазначила чемпіонка світу з шахів Марія Музичук.

Нагадаємо, цього року на Всесвітній шаховій олімпіаді в Баку українська чоловіча збірна посіла друге місце, а жіноча – третє місце.

Влітку українка Ганна Ушеніна стала чемпіонкою Європи з шахів.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути