chrome firefox opera safari iexplorer

В Івано-Франківську відкрили пам'ятник Небесній Сотні — без пафосу і зворушливо. ФОТО

23 листопада 2016 о 11:37

В Івано-Франківську відкрили пам'ятний знак Небесній Сотні — без янголів та калини, просто і по суті.

Меморіальний знак розміщено на стіні будинку, в якому розташовуються місцеві облрада і адміністрація, повідомляє texty.org.ua.

«Часто в західних країнах дивишся на сучасні монументи і пам'ятники, такі цікаві за формою та ідеєю, і думаєш, коли в нас дозволять зробити щось цікаве, — написав у своєму FB користувач Максим Баландюх. — І тепер — Є!».

Скромний меморіал являє собою силуети багатьох людей. Його верх — дзеркальна поверхня, у якій можна побачити своє відображення.

Низ пам'ятного знаку зроблено з каменю, на якому наведено різні цитати — переважно з Фейсбуку — очевидців революційних подій зими 2013-14 років.

Автори меморіального знаку — Юлія та Володимир Семківи.

Всі фото: Богдан ДОСЮК
Розділи: Суспільство

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути