chrome firefox opera safari iexplorer

За кілька днів побачить світ сучасна хрестоматія для початкової школи

17 листопада 2016 о 10:49

За кілька днів у друк піде нова Хрестоматія сучасної дитячої літератури для початкової школи, повідомила міністр освіти Лілія Гриневич через Фейсбук.

Ця добірка важитиме до 300 грам та буде безкоштовно доступна онлайн, повідомляють автори видання.

«Це перший том для 1-2 класів. Дякую „Видавництву Старого Лева“ та особисто Миколі Шейку та Мар'яні Савці за титанічну роботу, за те, що продемонстрували новий стандарт якості — яким може бути посібник, виданий за державний кошт», — написала міністр.

За її словами, один примірник підручника обійдеться державі в приблизно 22 гривні. Всього буде надруковано дві збірки для читання — для 1-2 та 3-4 класу — по 340 тис примірників кожної.

Ці книжки надійдуть у всі шкільні бібліотеки, запевняє Лілія Гриневич.

«Видавництво Старого Лева» створило ще один прецедент — ще до друку книги вони віддадуть Міністерству освіти і науки макет і Хрестоматія буде виставлена он-лайн у відкритому доступі", — запевнила при цьому вона.

Головною метою друку цієї збірки було надати школам твори сучасних дитячих українських авторів, які були додані до оновленої програми Літературного читання початкової школи, пояснюють у міністерстві, запевняючи, що головна їхня мета — зробити так, щоб діти полюбили читання.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути